Cursussen, voorlichting, lotgenotenbijeenkomsten

De ZorgBuurtSuper zal door de risicoscans in de verschillende wijken van Smallingerland een beter inzicht krijgen in de thema’s waaraan nog gewerkt kan worden. 


Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er naast informatiebijeenkomsten over diverse thema’s ook vaardigheidstrainingen nodig zijn. Deze zullen door de ZorgBuurtSuper georganiseerd worden. Thema’s zouden kunnen zijn:

  • Hoe ontwikkel en onderhoud ik mijn sociale netwerk?
  • Weerbaarheidstrainingen
  • Het organiseren van contactmomenten met lotgenoten

Daarnaast houden we u op de hoogte van te organiseren bijeenkomsten via deze site en onze nieuwsbrief.

Ondersteuning voor mantelzorgers Mantelzorgers zijn, is bijna nooit een keuze, het overkomt je. De meeste mensen die mantelzorgers zijn, ervaren dit als waardevol en dankbaar werk maar vinden het soms ook moeilijk. Wie bewaakt de grenzen, de balans tussen geven en ontvangen, tussen moeten en kunnen? Zin in mantelzorg Je kunt alleen goed voor een ander zorgen wanneer je ook goed voor jezelf zorgt.

Vandaar dat wij Zin in Mantelzorg organiseren met speciale aandacht voor mantelzorgers van mensen met COPD en CVA. Vooral omdat zij te maken hebben met verandering van gedrag van hun partner en/of ouders. Wij willen u de gelegenheid geven ervaringen te delen en van elkaar te leren. Elkaar ontmoeten kan helpen en verrijkend zijn maar ook ontspanning en plezier geven. Het is de bedoeling om samen de zin en betekenis van de mantelzorg te ontdekken. De begeleiding richt zich op het herstellen van kracht en zelfvertrouwen, anders leren omgaan met lastige situaties en het beter leren hanteren van stress en spanning.

Onderwerpen In vijf bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod: 1. Verkenning 2. Wat motiveert 3. Balans zoeken en vinden 4. Verlies 5. Krachtbronnen

Praktische informatie: Data: 8 november, 22 november, 6 december, 10 november, 24 januari. Tijd: 10.30 – 12.00 uur. Let op! 10 januari starten we om 10.00 uur. Locatie: Burgermeester Wuiteweg 140 Drachten. Vergaderzaal Groot Sûnenz. Kosten: €15 voor vijf bijeenkomsten, incl. thee/koffie en de cursusmap. Huiswerk: De bijeenkomsten zijn om de week. In de tussenliggende week kunt met behulp van kleine huiswerkopdrachten ook thuis aan de slag! Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen of bellen met één van de gespreksleiders: - Janneke Poel, geestelijk verzorger, tel nr. 0516-568282, j.poel@zuidoostzorg.nl - Henriëtte van der Heide, geriatrisch verpleegkundige, tel nr. 0512-359385, h.vdheide@sunenz.nl.

Aanmelden?  stuur een mail met onderstaande gegevens naar: info@sunenz.nl Naam: Telefoonnummer: Mail: Ik ben mantelzorger van: (partner, ouders, etc…): Ik neem deel aan Zin in Mantelzorg, omdat ...

Risicoscan

Risicoscan

Breng jouw situatie in kaart en krijg meer inzicht in je rol als mantelzorger.

Doe de risicoscanDeelnemende organisaties aan de Zorgbuurtsuper